(1945 .


40 views
Uploaded on:
Category: Funny / Jokes
Description
A mitjans de 1945, el resultat de la Segona Guerra Mundial estava pr cticament ... el Laboratori Nacional de Los lamos (Nou M xic), propietat del Departament ...
Transcripts
Slide 1

(1945 – 2010) 65 aniversari del bombardeig HIROSHIMA, NAGASAKI. La primera decisió atomic i les seves conseqüències.

Slide 2

A mitjans de 1945, el resultat de la Segona Guerra Mundial estava pràcticament decidit. Havia arribat el minute de fer plans per tal d\'organitzar la post-guerra.

Slide 3

Entre el 4 i el 11 de febrer de 1945, es va desenvolupar la CONFERÈNCIA DE IALTA , a la vora del Mar Negre, (1) amb la participació de Franklin D. Roosevelt (president dels Estats Units), Winston Churchill (Primer Ministre britànic) i Iósif Stalin (Secretari General del Partit Comunista de la Unión Soviètica).

Slide 4

Davant la immediata victòria dels Aliats van debatre el nou ordre polític an Europa, i la forma d\'acabar la guerra a Àsia. (2)

Slide 5

La Unión Soviètica (URSS), encara que combatia an Europa, no estava en guerra amb Japó. Es va acordar que declararia la guerra en un ends màxim de tres mesos després de la rendició alemanya, per accelerar el last de la contesa a Àsia. A canvi, la URSS es quedaria la illa de Sajalín, les illes Kurils; s\'acceptaria la independència de Mongòlia respecte a Xina, i es garantiria la propietat soviètica dels ferrocarrils de Manchuria i Port Arthur. (3) En Yalta van aparèixer els groundworks símptomes de l\'enfrontament entre Estats Units (EE.UU) i la URSS pel repartiment del món en zones d\'influència. (4)

Slide 6

Abril - Maig de 1945. FI DE LA GUERRA EN EUROPA. El 16 d\'abril les tropes soviètiques inicien el setge de Berlín. El 30 d\'abril, Adolf Hitler se suïcida. El 2 de maig Berlín capitula. El 8 de maig es signa la capitulació incondicional d\'Alemanya, i el 9 la rendició. La guerra an Europa havia acabat. Quedaven dos assumptes pendents: la rendició del Japó i la configuració de l\'ordre mundial back a la guerra ; ambdós temes estaran dramàticament relacionats.

Slide 7

La rendició de Japó period sol qüestió de temps: des de 1944 les derrotes militars havien acabat amb el subministrament de matèries primeres a l\'arxipèlag japonès. Per això, la producció modern de Japó period shed substandard respecte an abans de la guerra (5).

Slide 8

ELS BOMBARDEJOS INCENDIARIS . L\'ocupació de Iwo Jima, el 23 de febrer de 1945, va proporcionar la base des de la qual es van llançar, entre el 9 i el 24 de març, els bombardejos incendiaris sobre les ciutats japoneses. Van ser atacades principalment Tòquio, Yokohama, Nagoya, Osaka i Kobe. (6)

Slide 9

Es van traslladar al Pacífic milers de tones de bombes de magnesi i napalm que ja no podien usar-se an Europa perquè la destrucció de Berlín, Dresden, i la infraestructura mechanical alemanya, havien esgotat els objectius civils i militars. (7) Les bombes van ser llançades sobre les ciutats japoneses en vols a baixa altura, ja que moltes no tenien sistemes de defensa antiaérea (8).

Slide 10

Els bombardejos van provocar més de 300.000 víctimes, la destrucció de 70 nuclis urbans i de gairebé tota la infraestructura modern. (9) A la fi de març els bombardejos van cessar: s\'havien esgotat els objectius i les existències de bombes incendiàries. (10)

Slide 11

Es va posar de show una crueltat que no s\'havia donat en el cas dels bombardejos realitzats sobre la població common europea. (11) El general Curtis Li May, responsable de l\'operació, va declarar posteriorment: " Si jo hagués perdut la guerra, hauria estat tractat com un criminal de guerra. Afortunadament, estem en el costat dels vencedors. "(12)

Slide 12

NEGOCIACIONS DE PAU La situació de Japó va empitjorar encara més quan les tropes d\'EUA van ocupar Okinawa a la fi de juny.. Sense indústries, sense flota de transport i sense ignitable per a moure els escassos vaixells de guerra que li quedaven, i amb l\'únic repeats militar dels pilots suïcides, la situació va forçar al represent japonès a la urgència de posar fi a la guerra. (13)

Slide 13

El 22 de juny de 1945, en una reunió del Consell Suprem de Guerra, l\'emperador Hirohito va proposar començar les negociacions per an acabar la guerra el més aviat, sense condicions prèvies i usant la mediació de la Unión Soviètica, ja que, formalment, no estaven enfrontats. ( 14)

Slide 14

Seguint les instruccions del Consell, els kicks the bucket 11 i 12 de juliol, l\'ambaixador de Japó a Moscou, Naotake Sato, es va reunir amb el ministre d\'exteriors soviètic, Viacheslav Molotov. La preservació de la Casa Imperial japonesa period innegociable. Calia evitar, d\'entrada, la petició d\'una rendició incondicional. (15) L\'intercanvi de propostes es va allargar balances al 21 de juliol. (16)

Slide 15

Tot aquest procés de negociació va ser controlat pels EE.UU, ja que els criptógrafos nord-americans havien desxifrat els codis japonesos, incloent el codi Púrpura, utilitzat per l\'Oficina d\'Exteriors japonesa per a xifrar la correspondència diplomàtica secreta. ( 17) Els missatges entre Tòquio i les ambaixades eren llegits pels nord-americans gairebé al mateix temps que els destinataris oficials.

Slide 16

EL PROJECTE MANHATTAN. Un mes abans de l\'inici de la Segona Guerra Mundial, el 2 d\'agost de 1939, Albert Einstein havia enviat una carta al president dels EUA, Franklin D. Roosevelt. En base als advertiments dels científics nuclears Leó Szilárd, Edward Teller i Eugene Wigner, arribats d\'Europa, Einstein va advertir a Roosevelt del perill que els nazis poguessin arribar a produir bombes nuclears. (18)

Slide 17

En 1940, Vannevar Bush va organitzar del Comitè d\'Investigació de la Defensa Nacional, amb l\'objectiu de desenvolupar els estudis científics orientats a la guerra . (19) El 9 d\'octubre de 1941, Roosevelt va ordenar el desenvolupament de l\'arma atòmica. Una xarxa de laboratoris universitaris i grups industrials van començar les investigacions per a construir-la (20) . Es va organitzar un prepare de físics, químics i matemàtics d\'alt nivell, en el Laboratori Nacional de Los Àlamos (Nou Mèxic), propietat del Departament d\'Energia i administrat per la Universitat de Califòrnia.(21)

Slide 18

Entre altres eminències, van participar Robert Oppenheimer, Enrico Fermi, Edward Teller, Hans Bethe, Richard Feynman, John von Neumann, John Van Vleck, Felix Bloch, Robert Serber, Stanley Frankel, and so on. Estaven dirigits pel general Leslie Richard Groves, militar de sòlida formació científica, director de la construcció del Pentàgon, i un dels autors de la thought de realitzar bombardejos incendiaris sobre Japó. (22 )

Slide 19

Per a construir la bomba atòmica period necessari disposar de certa quantitat de material atomic fisible (inestable), per això es va decidir desenvolupar una doble investigació a partir de dos tipus de substàncies, el que va dur a fabricar levy bombes diferents. La bomba que posteriorment cauria sobre Hiroshima, anomenada Little Boy, estava basada en un isòtop de l\'urani, l\'Urani-235. La bomba que li correspondria a Nagasaki, anomenada Fat Man, va utilitzar un isòtop del plutonio, el Plutonio-239, resultat de la fissió atomic de l\'Urani-238.

Slide 20

Després de dos anys i mig de treball, el 16 de juliol de 1945, es va realitzar la primera explosió d\'una bomba de plutonio, coneguda com la prova "Trinity", en el desert de Alamogordo (Nou Mèxic). En aquells minutes Alemanya ja s\'havia rendit. L\'amenaça denunciada per Einstein en la carta a Roosevelt no havia arribat a concretar-se .

Slide 21

CONFERÈNCIA DE POTSDAM A l\'endemà de l\'explosió Trinity, el 17 de juliol de 1945, va començar en Postdam, prop de Berlín, una reunió de governants de la Unión Soviètica, el Regne Unit i els Estats Units, que es va perllongar blades al 2 d\'agost. A l\'inici de la conferència, el president Truman va tenir notícia de l\'èxit de l\'explosió atomic de Alamogordo, ho va comunicar als representants britànics i ho va ocultar inicialment als russos(25).

Slide 22

La conferència havia de decidir, entre altres temes, com s\'administraria Alemanya, l\'ordre mundial de la postguerra, la concreció dels tractats de pau, i l\'estudi dels efectes de la guerra. Durant la Conferència es va manifestar novament la confrontació entre la URSS i els EUA. Seguint l\'acord de Yalta es va decidir que la URSS declararia la guerra al Japó el 8 d\'agost. (26)

Slide 23

Es van redactar dos records finals: l\'Acord de Postdam i la Declaració de Postdam. La Declaració, elaborada per EUA, Regne Unit, i el Kuomintang xinès, tractava sobre les condicions de la rendició de Japó. Estava redactada en termes shed durs, sense prendre en consideració el que es sabia de la situació de Japó, i de les condicions de negociació rus – japoneses . Es buscava provocar la negativa del oversee japonès: la decisió de llançar la bomba atòmica ja estava pràcticament presa. (27)

Slide 24

LA TEORIA DEL "MIG MILIÓ" Els bombardejos atòmics no tenien relació amb la situació de la guerra contra Japó, però la teoria del "mig milió" continua sent transcendent en els EUA; es tracta d\'una justificació repetida en multitud de llibres i records, i utilitzada ocasionalment com contention polític (28). La teoria del "mig milió" justificava el llançament de la bomba atòmica per tal d\'evitar la conceivable mort de 500.000 soldats nord-americans en el mutts de la invasió de l\'arxipèlag japonès, però no existeix top anàlisi seriosa que justifiqui ni la xifra, ni la necessitat d\'invasió abans de la rendició de Japó. (29)

Slide 25

La desclasificació de records i el treball dels historiadors, han desacreditat la teoria del "mig milió", demostrant que la decisió de llançar un atac atomic es va prendre per motius shed diferents... - Estudiar els efectes d\'una explosió atomic sobre àrees habitades. (30) - Demostrar la superioritat militar dels EUA sobre la URSS en la si

Recommended
View more...