Diagrammer i Excel .


103 views
Uploaded on:
Description
Diagrammer i Excel. Hvordan laver man diagrammer ved hjælp af Regnearket Excel 2007?. Regnearket Excel 2007.
Transcripts
Slide 1

Diagrammer i Excel Hvordan laver man diagrammer ved hjælp af Regnearket Excel 2007?

Slide 2

Regnearket Excel 2007 Når man skal lave diagrammer, er det oplagt at gøre det ved hjælp af en pc. Og Office-pakken fra Microsoft indeholder et program, der er skabt til statistik og derfor fremstilling af diagrammer, nemlig Excel. I denne Powerpoint tight clamps, hvordan man bruger Excel 2007 til at lave de forskellige typer af diagrammer. Det er metoder, der tight clamps, ikke finpudsning af de enkelte diagrammer!

Slide 3

Regnearket Excel 2007 Følgende diagrammer gennemgås: Kassediagram ( i Excel: 100% Stablet søjlediagram ) Cirkeldiagram Søjlediagram Kurvediagram ( i Excel: Punktdiagram ) Fordelingsdiagram over tid ( i Excel: Stablet Områdediagram ) Korrelationsdiagram ( i Excel: Punktdiagram )

Slide 4

Regnearket Excel 2007 Open Excel – og vær klar til at gå i group!

Slide 5

Regnearket Excel 2007 Lad os se på de forskellige diagrammer: Kassediagram ( i Excel: 100% Stablet søjlediagram ) Cirkeldiagram Søjlediagram Kurvediagram ( i Excel: Punktdiagram ) Fordelingsdiagram over tid ( i Excel: Stablet Områdediagram ) Korrelationsdiagram ( i Excel: Punktdiagram )

Slide 6

1. Kassediagram Opgave: Lav et kassediagram, der viser energi-fordelingen i leverpostej.

Slide 7

1. Kassediagram Opgave: Lav et kassediagram, der viser energi-fordelingen i leverpostej. 1. Indtast information i regnearket Sørg for at skrive dataetiketter på (protein, fedt, mm.), således du ved, hvilke tal, der hører til hvad… Hvis du har indtastet feast information korrekt, skal summen af tallene gerne blive 100 %

Slide 8

1. Kassediagram Opgave: Lav et kassediagram, der viser energi-fordelingen i leverpostej. 1. Indtast information i regnearket Sørg for at skrive dataetiketter på (protein, fedt, mm.), således du ved, hvilke tal, der hører til hvad… Hvis du har indtastet feast information korrekt, skal summen af tallene gerne blive 100 % 2. Marker information med musen (kolonne An og B)

Slide 9

1. Kassediagram Opgave: Lav et kassediagram, der viser energi-fordelingen i leverpostej. 3. Vælg ikonet for Indsæt

Slide 10

1. Kassediagram Opgave: Lav et kassediagram, der viser energi-fordelingen i leverpostej. 3. Vælg ikonet for Indsæt, 4. og der åbner en menu med forskellige diagramtyper.

Slide 11

1. Kassediagram Opgave: Lav et kassediagram, der viser energi-fordelingen i leverpostej. 3. Vælg ikonet for Indsæt, 4. og der åbner en menu med forskellige diagramtyper. 5. Vælg sanctum første diagramtype, Søjle (tryk på cave)

Slide 12

1. Kassediagram Opgave: Lav et kassediagram, der viser energi-fordelingen i leverpostej. 3. Vælg ikonet for Indsæt, 4. og der åbner en menu med forskellige diagramtyper. 5. Vælg lair første diagramtype, Søjle (tryk på sanctum) 6. Vælg undertype: 100% Stablet Søjlediagram

Slide 13

1. Kassediagram Opgave: Lav et kassediagram, der viser energi-fordelingen i leverpostej. 7. Vælg: Skift række/kolonne

Slide 14

1. Kassediagram Opgave: Lav et kassediagram, der viser energi-fordelingen i leverpostej. 7. Vælg: Skift række/kolonne 8. – og kassediagrammet er i princippet lavet.

Slide 15

1. Kassediagram Opgave: Lav et kassediagram, der viser energi-fordelingen i leverpostej. … og kan nu finpudses. Her kan du bruge Excels indbyggede redigeringsværktøjer, der bruges til diagrammer

Slide 16

Regnearket Excel 2007 Lad os se på de forskellige diagrammer: Kassediagram ( i Excel: 100% Stablet søjlediagram ) Cirkeldiagram Søjlediagram Kurvediagram ( i Excel: Punktdiagram ) Fordelingsdiagram over tid ( i Excel: Stablet Områdediagram ) Korrelationsdiagram ( i Excel: Punktdiagram )

Slide 17

2. Cirkeldiagram Opgave: Lav et cirkeldiagram, der viser energi-fordelingen i leverpostej.

Slide 18

2. Cirkeldiagram Opgave: Lav et cirkeldiagram, der viser energi-fordelingen i leverpostej. 1. Indtast information i regnearket Sørg for at skrive dataetiketter på (protein, fedt, mm.), således du ved, hvilke tal, der hører til hvad… Hvis du har indtastet eat information korrekt, skal summen af tallene gerne blive 100 %

Slide 19

2. Cirkeldiagram Opgave: Lav et cirkeldiagram, der viser energi-fordelingen i leverpostej. 1. Indtast information i regnearket Sørg for at skrive dataetiketter på (protein, fedt, mm.), således du ved, hvilke tal, der hører til hvad… Hvis du har indtastet feast information korrekt, skal summen af tallene gerne blive 100 % 2. Marker information med musen (kolonne An og B)

Slide 20

2. Cirkeldiagram Opgave: Lav et cirkeldiagram, der viser energi-fordelingen i leverpostej. 3. Vælg ikonet for Indsæt

Slide 21

2. Cirkeldiagram Opgave: Lav et cirkeldiagram, der viser energi-fordelingen i leverpostej. 3. Vælg ikonet for Indsæt, 4. og der åbner en menu med forskellige diagramtyper.

Slide 22

2. Cirkeldiagram Opgave: Lav et cirkeldiagram, der viser energi-fordelingen i leverpostej. 3. Vælg ikonet for Indsæt, 4. og der åbner en menu med forskellige diagramtyper. 5. Vælg cave tredje diagramtype, Cirkel (tryk på lair)

Slide 23

2. Cirkeldiagram Opgave: Lav et cirkeldiagram, der viser energi-fordelingen i leverpostej. 3. Vælg ikonet for Indsæt, 4. og der åbner en menu med forskellige diagramtyper. 5. Vælg sanctum tredje diagramtype, Cirkel (tryk på lair) 6. Vælg undertype, Cirkel

Slide 24

2. Cirkeldiagram Opgave: Lav et cirkeldiagram, der viser energi-fordelingen i leverpostej. 7. – og kassediagrammet er i princippet lavet.

Slide 25

2. Cirkeldiagram Opgave: Lav et cirkeldiagram, der viser energi-fordelingen i leverpostej. … og kan nu finpudses. Her kan du bruge Excels indbyggede redigeringsværktøjer, der bruges til diagrammer

Slide 26

Regnearket Excel 2007 Lad os se på de forskellige diagrammer: Kassediagram ( i Excel: 100% Stablet søjlediagram ) Cirkeldiagram Søjlediagram Kurvediagram ( i Excel: Punktdiagram ) Fordelingsdiagram over tid ( i Excel: Stablet Områdediagram ) Korrelationsdiagram ( i Excel: Punktdiagram )

Slide 27

3. Søjlediagram Opgave: Lav et søjlediagram, der viser analfabetisme i % i Asien.

Slide 28

3. Søjlediagram Opgave: Lav et søjlediagram, der viser analfabetisme i % i Asien. 1. Indtast information i regnearket Sørg for at skrive dataetiketter på (landenes navne), således du ved, hvilke tal, der hører til hvad… Selv om der er story om procenter, bliver der ikke en total på 100 % for landene, idet der ikke er story om en fordeling !

Slide 29

3. Søjlediagram Opgave: Lav et søjlediagram, der viser analfabetisme i % i Asien. 1. Indtast information i regnearket Sørg for at skrive dataetiketter på (landenes navne), således du ved, hvilke tal, der hører til hvad… 2. Marker information med musen (kolonne An og B)

Slide 30

3. Søjlediagram Opgave: Lav et søjlediagram, der viser analfabetisme i % i Asien. 3. Vælg ikonet for Indsæt

Slide 31

3. Søjlediagram Opgave: Lav et søjlediagram, der viser analfabetisme i % i Asien. 3. Vælg ikonet for Indsæt, 4. og der åbner en menu med forskellige diagramtyper.

Slide 32

3. Søjlediagram Opgave: Lav et søjlediagram, der viser analfabetisme i % i Asien. 3. Vælg ikonet for Indsæt, 4. og der åbner en menu med forskellige diagramtyper. 5. Vælg lair første diagramtype, Søjle (tryk på cave)

Slide 33

3. Søjlediagram Opgave: Lav et søjlediagram, der viser analfabetisme i % i Asien. 3. Vælg ikonet for Indsæt, 4. og der åbner en menu med forskellige diagramtyper. 5. Vælg cave første diagramtype, Søjle (tryk på sanctum) 6. Vælg undertype: Grupperet Søjle

Slide 34

3. Søjlediagram Opgave: Lav et søjlediagram, der viser analfabetisme i % i Asien. 7. – og søjlediagrammet er i princippet lavet.

Slide 35

3. Søjlediagram Opgave: Lav et søjlediagram, der viser analfabetisme i % i Asien. 7. – og søjlediagrammet er i princippet lavet. Men du kan nu vælge mellem 2 forskellige fremtoninger af søjlediagrammet:

Slide 36

3. Søjlediagram Opgave: Lav et søjlediagram, der viser analfabetisme i % i Asien. Hvis du – som her – vælger Serie i Kolonner , får du en x-akse med landenes navne samt søjler, der har ens farve, da det er sanctum samme serie af tal, der sammenlignes. Dette er standarden for søjlediagrammer!

Slide 37

3. Søjlediagram Opgave: Lav et søjlediagram, der viser analfabetisme i % i Asien. MEN… Hvis du vælger Serie i Rækker (tryk på Skift række/kolonne)

Slide 38

3. Søjlediagram Opgave: Lav et søjlediagram, der viser analfabetisme i % i Asien. MEN… Hvis du vælger Serie i Rækker (tryk på Skift række/kolonne), får du en x-akse med seriens navn samt søjler, der har forskellig farve – en farve for hvert af landene, der sammenlignes.

Slide 39

3. Søjlediagram Opgave: Lav et søjlediagram, der viser analfabetisme i % i Asien. Diagrammet er færdigt …

Slide 40

3. Søjlediagram Opgave: Lav et søjlediagram, der viser analfabetisme i % i Asien. … og kan nu finpudses. Her kan du bruge Excels indbyggede redigeringsværk-tøjer, der bruges til diagrammer.

Slide 41

3. Søjlediagram Opgave: Lav et søjlediagram, der viser analfabetisme i % i Asien. … og kan nu finpudses. Her kan du bruge Excels indbyggede redigeringsværk-tøjer, der bruges til diagrammer. Dette gælder for begge udgaver af diagrammet

Slide 42

3. Søjlediagram Opgave: Lav et søjlediagram, der viser analfabetisme i % i Asien. … og kan nu finpudses. Her kan du bruge Excels indbyggede redigeringsværk-tøjer, der bruges til diagrammer. Dette gælder for begge udgaver af diagrammet - også vandret

Slide 43

Regnearket Excel 2007 Lad os se på de forskellige diagrammer: Kassediagram ( i Excel: 100% Stablet søjlediagram ) Cirkeldiagram Søjlediagram Kurvediagram ( i Excel: Punktdiagram ) Fordelingsdiagram over tid ( i Excel: Stablet Områdediagram ) Korrelationsdiagram ( i Excel: Punktdiagram )

Slide 44

4. Kurvediagram Opgave: Lav et kurvediagram, der viser udviklingen i DK

Recommended
View more...