SHIVA.


50 views
Uploaded on:
Category: News / Events
Description
Shiva er if lge en indisk myte placeret i en hver mands sj l. ... Parvati nskede puppy meget h jt at f et stable, og fik til sidst overtalt Shiva. ...
Transcripts
Slide 1

SHIVA Repræsentanten for liv og død.

Slide 2

SHIVA. Shiva er ifølge en indisk myte placeret i en hver mands sjæl. Shiva repræsenterer både liv og død. Shivas hovedattribut er linga\'en (fallos) – en sten som repræsenterer frugtbarhed.

Slide 3

Attributter 2-4 arme 3 øjne (det 3. øje i panden) Langt hår, hvorudfra Ganges springer Treforken, timeglas formet som en tromme Tigerskind og slanger på hoved, hals og arme Ses ofte som nook askeindsmurte asket Vises også i mange andre previous fx Nataraja; cave dansende…

Slide 4

Fakta om Shiva var blessing med Parvati. Shiva ville ikke have nogle børn, fordi han var udødelig. Parvati ønskede puppy meget højt at få et stable, og fik til sidst overtalt Shiva. Shiva er far til elefant guden (Ganesha)

Slide 5

Hovedguder De tre hovedguder der står over alle andre i hinduismen: Shiva, Vishnu og Brahma. Shiva dyrkere har tre vandrette streger eller et 3. øje i panden.

Slide 6

Shiva\'s hovedattribut Lingaen er kilden til sjælefrø som indeholder essensen af hele kosmos. Lingaen er altid placeret på en base som er image på det kvindelige organ (yoni)

Slide 7

Lavet af: Ida Had ž i ć 3B. Dorthea H. Dam 3A. Marc Rasmussen 3A.

Recommended
View more...